Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Pomidorki faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomidorki faszerowane pieczarkami

Pomidorki faszerowane pieczarkami

Składniki:

Pomidorki faszerowane pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki faszerowane pieczarkami
Pieczarki umyć, posiekać. Cebulę obrać drobno posiekać. Pomidory umyć, osączyć, ściąć górną część, wydrążyć wnętrze, posolić i oprószyć pieprzem. Cebulę wymieszać z pieczarkami, przełożyć na patelnię z połową masła, dodać sól, pieprz, posiekana natkę pietruszki, dusić na małym ogniu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pomidory nadziewać farszem, posypać serem i tartą bułką, oblać niewielką ilością masła. W naczyniu żaroodpornym roztopić resztę masła, ułożyć pomidory i zapiekać w gorącym piekarniku przez 10 minut.

Tagi:

sery tarta ser