karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Pomidorowa 9

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna sycąca zupa pomidorowa dla mnie najlepsza z makaronem

Pomidorowa 9

Składniki:

Pomidorowa 9

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa 9
Korpus obgotowujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego, gdy wywar będzie gotowy wyjmujemy korpus, przelewamy wywar przez sitko aby pozbawić go kawałków mięsa z korpusu. Do wywaru dolewamy wody tak aby było jej ok 5 litrów, dodajemy kostkę rosołową, gotujemy. Koncentrat pomidorowy mieszamy w misce ze śmietaną. Do wymieszanej śmietany i koncentratu dolewamy 2 szklanki gotującego się wywaru, dokładnie mieszamy, następnie wlewamy wszystko do garnka.Pomidory z puszki rozdrabniamy blenderem, dodajemy do pozostałych składników. Mąkę mieszamy z zimna woda tak aby nie było grudek, dodajemy do zupy, stanie się w tedy bardziej zawiesista, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wszystko gotujemy przez ok 10 min. Podajemy z makaronem.