kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pomidorowa na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna,ostra zupa.Wspaniale rozgrzewa.

Pomidorowa na ostro

Składniki:

Pomidorowa na ostro

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na ostro
Kroimy włoszczyznę na małe kawałki, siekamy cebulkę.Podsmażamy je na maśle.Pomidory rozdrabniamy (bez skórki).Mieszamy warzywa razem z pomidorami i zalewą.Dodajemy wino i doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy liść laurowy.Gotujemy pod przykryciem około 30 minut na małym ogniu.Przecieramy przez sito i dodajemy jałowiec oraz estragon.Znów gotujemy.Wlewamy śmietanę,jałowcówkę oraz doprawiamy pieprzem na ostro.Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.Podajemy gorące.Smacznego!

Tagi:

pomidory