Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa na sercach kurczaka
Serca kurczaka oczyścić z żyłek, opłukać, w szybkowarze bez zmykania zagotować i wylać wodę, opłukać, teraz wlać 1 litr wody zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 35 minut, ugotowane przelać do większego garnka.
Młodą włoszczyznę zmiksować w pojemniku rozdrabniacza i wsypać do garnka z sercami, świeże, mocno dojrzałe pomidory z e skórką zmiksować w pojemniku rozdrabniacza razem z czosnkiem obranym.
Wywar zagotować, wlać pomidory, wsypać ryż, kucharka i gotować do miękkości ryżu z 15 minut.
Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z wodą, wsypać koperek, pieprz mielony, zagotować.
Młodą włoszczyznę zmiksować w pojemniku rozdrabniacza i wsypać do garnka z sercami, świeże, mocno dojrzałe pomidory z e skórką zmiksować w pojemniku rozdrabniacza razem z czosnkiem obranym.
Wywar zagotować, wlać pomidory, wsypać ryż, kucharka i gotować do miękkości ryżu z 15 minut.
Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z wodą, wsypać koperek, pieprz mielony, zagotować.
robaczek
lukrowanepierniczki