Sposób przygotowania:
Pomidorowa ryżanka
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz pieprz i gotujemy na wolnym ogniu około 15-20 minut pod przykryciem. Gdy powstaną szumowiny zbieramy je łyżką. W tym czasie marchewki, seler i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki, zaś pora kroimy w talarki. Do zupy wsypujemy sypki ryż, dorzucamy warzywa i gotujemy do miękkości warzyw i ryżu, około 15-20 minut. Pod koniec do zupy dodajemy koncentrat i przyprawy. Zupę podajemy samą lub z pieczywem. Życzę smacznego :-) Uwaga: 1) Mięso możemy wyjąć, obrać, pokroić i włożyć do zupy, aby wzbogacić jej smak, lub zjeść samo. 2)Do zupy można dodać 1-2 pokrojone w kostkę ziemniaki, będzie wówczas bardziej sycąca. Dodajemy je wówczas razem z ryżem i warzywami.
Dinah