Sposób przygotowania:
Pomidorowa z pomidorów
Mięso przekładamy do garnka zalewamy woda (ok 1,5 litra), dodajemy 2 ziela angielskie, 2 liścia laurowe, kilka ziarenek pieprzu łyżeczke soli i pół łyżki jarzynki. Dodajemy również obrana marchewkę, obrany korzeń pietruszki oraz zieloną część pora - całość gotujemy do miękkości mięsa.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, w osobnym naczyniu je rozgotowujemy a następnie dokładnie przecieramy przez sitko.
Po ugotowaniu mięsa odlewamy wywar i dodajemy do niego mus pomidorowy oraz śmietanę zmieszaną z mąką - zagotowujemy i doprawiamy do smaku przyprawami.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.
Na talerzu układamy ugotowany makaron, zalewamy go zupą i na koniec posypujemy wszystko drobno posiekaną natką pietruszki
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części, w osobnym naczyniu je rozgotowujemy a następnie dokładnie przecieramy przez sitko.
Po ugotowaniu mięsa odlewamy wywar i dodajemy do niego mus pomidorowy oraz śmietanę zmieszaną z mąką - zagotowujemy i doprawiamy do smaku przyprawami.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.
Na talerzu układamy ugotowany makaron, zalewamy go zupą i na koniec posypujemy wszystko drobno posiekaną natką pietruszki