Sposób przygotowania:
Pomidorowa z soczewicą.
Marchew,pietruszkę,seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę lub słupki.Zalać wodą, wrzucić liść laurowy,całą cebulkę, ziele angielskie,pieprz czarny w ziarenkach i liść pora.Zagotować.Wrzucić opłukane skrzydełka, zagotować, zszumować. Wsypać Ziarenka smaku i gotować ok.25 minut.Wyjąć liść pora i cebulę.Dodać kilkakrotnie wypłukaną w zimnej wodzie soczewicę i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ok.15 minut.Wlać przecier pomidorowy, rozkruszyć mini kosteczkę oregano i gotować ok.5 minut.Wyjąć skrzydełka.
W szklance rozmieszać jogurt naturalny, stopniowo dolewać trochę zupy i mieszać.Tak zahartowany jogurt wlać do zupy mieszając i porządnie zagrzać, ale nie gotować.Zupę posypać natką pietruszki lub inną zieleninką.Zupa jest lekka , ale sycąca i smaczna.
W szklance rozmieszać jogurt naturalny, stopniowo dolewać trochę zupy i mieszać.Tak zahartowany jogurt wlać do zupy mieszając i porządnie zagrzać, ale nie gotować.Zupę posypać natką pietruszki lub inną zieleninką.Zupa jest lekka , ale sycąca i smaczna.
Jojo
luna
zewa
Sarenka
jovi
iwi69