goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pomidorowa z zieloną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa jest pyszna, a dzięki zielonej cebulce bardzo pachnąca

Pomidorowa z zieloną cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowa z zieloną cebulką

 

  • bulion jarzynowy
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • cebula 1 sztuka
  • zielona cebulka/szczypiorek 1 1/2 pęczek
  • śmietana 3 łyżki
  • przecier pomidorowy 3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • ryż około 3/4 szklanka

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z zieloną cebulką
Jarzynę oczyszczamy, myjemy i ściera na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę, zieloną cebulkę siekamy. Warzywa gotujemy bulionie, dodajemy ryż i gotujemy do miękkości. Następnie dodajemy do zupy przecier pomidorowy, zaciągamy śmietaną. Zupę doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy zieloną cebulkę. Smacznego!
Pomidorowa z zieloną cebulką
Jarzyny ścieramy na tarce o grubych oczkach
Pomidorowa z zieloną cebulką
Jarzyny gotujemy w bulionie do miękkości
Pomidorowa z zieloną cebulką
Po koniec gotowania dodajemy zieloną cebulkę

Tagi:

ryż pomidory