Sposób przygotowania:
Pomidorowe żeberka z ananasemETAP 1
Umyte i osuszone żeberka dzielimy na porcje i oprószamy solą i pieprzem.
ETAP 2
W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wrzucamy żeberka i dokładnie je obsmażamy.
ETAP 3
Między czasie cebule kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy.
ETAP 4
Obsmażone żeberka wyjmujemy, a na ich miejsce wrzucamy cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zrumieni zalewamy ją przecierem pomidorowym i oraz około 0,5 szklanką soku z ananasów.
Przecier chwile gotujemy, by delikatnie zredukować ilość płynu.
ETAP 5
Następnie dodajemy do niego zrumienione żeberka. Całość przykrywamy i dusimy do momentu jak mięso będzie gotowe. W trakcie duszenia danie doprawiamy do smaku.
Pod koniec do całość dodajemy natkę pietruszki oraz pokrojone plasterki ananasa. Gotowe.