Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pomidorówka na skrzydłach indyczych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

bardzo znana i lubiana w moim domu zupa

Pomidorówka na skrzydłach indyczych

Składniki:

Pomidorówka na skrzydłach indyczych

 

  • 2 skrzydła z indyka przekrojone na pół
  • 1 średnia marchewka pokrojona w słupki
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • 2 łyżeczki płaskie cukru
  • liść selera i pora
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego ja używam Wocławka
  • śmietana słodka 30%
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidorówka na skrzydłach indyczych
Mięso, włoszczyznę i czosnek wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól i pieprz oraz cukier. Gotujemy. Gdy skrzydła i marchewka zaczną być miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, zieleninę i dalej gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy śmietanę. Można podawać z makaronem jak na zdjęciu lub ryżem.