Sposób przygotowania:
pomidorówka z makaronem TaoTao
Marchew,pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Zagotowujemy wodę i wrzucamy warzywa. (Ja wlewam do garnka wrzącą wodę zagotowaną w czajniku). Blanszuje pomidory. Kroje je w plastry i dorzucam do garnka(pomidory razem ze skórką). Wkrapiam tabasco, dodaję drobno posiekany czosnek.Całość gotuję około 10 minut. Następnie dodaję 2 małe przeciery (zupa jest gęściejsza i ma bardziej intensywny smak).Zabielamy odrobinę 1/2 szklanki mleka.Dodajemy pół szklanki odcedzonej fasolki.(nadaję również gęstości).Doprawiam łyżką stołową cukru, 1/2 stołowej papryki ostrej i 1/2 łyżki stołowej pieprzu, 1 łyżka słodkiej papryki. Dodajemy bulionetkę i kostki smaku pod koniec gotowania.
szewczyk
eli_555