Sposób przygotowania:
Bolońska pomidorówka z trzema wkładkami
Sos Boloński Łowicz wlać do garnka, dodać przetarte lub zmiksowane pomidory z puszki i bulion. Wszystko razem zagotować, doprawić pieprzem. Mięso mielone wrzucić do miski dodać jajko, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, bułkę tartą i doprawić pieprzem, solą, słodką papryką. Wszystko wymieszać i uformować kulki wielkości 2 cm , które następnie usmażyć. Kromki chleba posmarować masłem czosnkowym(masło ,czosnek, zioła prowansalskie, pieprz), pokroić w kostkę i wstawić do piekarnika na 15 min na 200 stopni. Ryż ugotować, następnie przełożyć do prostokątnego naczynia i wymieszać z dwiema łyżeczkami kminku. Uformować kosteczki. Makaron z chińskiej zupki zalać wrzątkiem aby napęczniał, gdy będzie już gotowy odcedzić i ostudzić. Wbić jedno jajko do niego i dodać 1 łyżkę bułki tartej po czym podsmażyć na patelni. Podawać z śmietaną i pietruszką tak jak na zdjęciu(ja niestety nie miałem pietruszki). Smacznego!
Wokalista