Sposób przygotowania:
Pomidorowy krem z klopsikami
Pomidorowy krem ;
Cebulę i por obrać ,oczyścić i pokroić w prążki, następnie podsmażyć do zeszklenia na oleju.
Do podsmażonej cebuli i pora dodać oczyszczone,pokrojone warzywa oraz czosnek.
Dodać opłukane pokrojone pomidory i pomidory z puszki.
Przyprawić do smaku i poddusić.
Dodać gorący bulion i gotować do miękkości.
Pod koniec dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę pogotować.
Zupę pomidorową zmiksować.
Do zmiksowanej zupy dodać kulki mięsne czyli klopsiki i gotować jeszcze 15 -20 minut.
Klopsiki mięsne;
Mięso mielone włożyć do miski ,dodać jajko ,pokrojoną cebulkę zieloną,posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą i przyprawy.
Masę dokładnie wymieszać a następnie formować klopsiki.
Cebulę i por obrać ,oczyścić i pokroić w prążki, następnie podsmażyć do zeszklenia na oleju.
Do podsmażonej cebuli i pora dodać oczyszczone,pokrojone warzywa oraz czosnek.
Dodać opłukane pokrojone pomidory i pomidory z puszki.
Przyprawić do smaku i poddusić.
Dodać gorący bulion i gotować do miękkości.
Pod koniec dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę pogotować.
Zupę pomidorową zmiksować.
Do zmiksowanej zupy dodać kulki mięsne czyli klopsiki i gotować jeszcze 15 -20 minut.
Klopsiki mięsne;
Mięso mielone włożyć do miski ,dodać jajko ,pokrojoną cebulkę zieloną,posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą i przyprawy.
Masę dokładnie wymieszać a następnie formować klopsiki.
gusia1000