Sposób przygotowania:
Pomidory Eli faszerowane jajecznicą
Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z pomidorów odciąć dół z szypułką i i wydrążyć miąższ. Z wydrążonego miąższu usunąć pestki i pokroić go. Podgrzybek oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę,grzyby i smażyć 5 minut. Dodać pomidory,doprawić solą,pieprzem do smaku i smażyć jeszcze 10 minut. Jajka wybijać pojedynczo do szklanki i przekładać do garnuszka. Wlać jajka do warzyw i grzybów t usmażyć jajecznicę. Gorącą jajecznicą faszerować wydrążone pomidory i podawać. Takie pomidory smakują podane na ciepło ale też na zimno.Smacznego!