Sposób przygotowania:
Pomidory i papryczki nadziewane
To samo z papryka odcinamy pokrywke i usuwamy gniazda nasienne. Mala lyzeczka wydrazamy pomidory i zostawiamy wszystkie srodki na sos. Ukladamy w brytwance puste pomidory i papryczki.Sos: do garnka wlewamy oliwe i dusimy cebulke, dodajemy srodki z pomidorow i pol lyzeczki cukru, dusimy chwile ,dodajemy przyprawy, natke i miete(lub nie), wsypujemy ryz, dolewamy pol filizanki wody i dusimy do czasu az ryz prawie zmieknie i wypije sok. uwaga ciagle mieszamy bo ryz moze zlapac.. Do kazdej papryki i pomidora wsypujemy odrobine cukru i nadziewamy farszem. Zostawiamy troche miejsca na ryz, ktory zwiekszy swoja objetosc. Dodajemy do kazdego nadziewanego warzywa odrobine cukru i przykrywamy kapeluszami. Do brytwanki dolewamy sok pomidorowy troche wody, sol, pieprz i polewamy oliwa. Pieczemy w srednio goracym piekarniku ok. godz. MOZEMY DODAC DO BRYTWANKI POKROJONE ZIEMNIACZKI A DO FARSZU MIESO MIELONE. Smacznego
montajka