Sposób przygotowania:
Pomidory malinowe ze szpinakiem
Pomidory umyj (nie usuwaj szypułek) i osusz, przekrój je w jednej-czwartej wysokości wraz z szypułką. Wnętrze wydrąż usuwając nasiona a zachowując miąższ, tak przygotowane pomidory posól od środka.
W między czasie przygotuj farsz, na maśle zblanszuj szpinak i dodaj do niego czosnek, po ostudzeniu połącz go z twarogiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Z pomidorów wylej sok który zebrał się po osoleniu i nadziej je farszem serowym, tak nafaszerowane pomidory wstaw do piekarnika i piecz 25 min w 150 stop.
W między czasie przygotuj farsz, na maśle zblanszuj szpinak i dodaj do niego czosnek, po ostudzeniu połącz go z twarogiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Z pomidorów wylej sok który zebrał się po osoleniu i nadziej je farszem serowym, tak nafaszerowane pomidory wstaw do piekarnika i piecz 25 min w 150 stop.