Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Pomidory nadziewane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidory nadziewane tuńczykiem

Pomidory nadziewane tuńczykiem

Składniki:

Pomidory nadziewane tuńczykiem

 

  • 3 duże pomidory
  • 1 puszka tuńczyka
  • 10 dag ryżu, ugotowanego
  • 5 łyżek majonezu
  • 7 dag żółtego sera, startego
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane tuńczykiem

Aby przygotować pyszne pomidory nadziewane tuńczykiem, należy pomidory przeciąć na pół, wydrążyć z nich miąższ, przyprawić solą i pieprzem i wstawić do piekarnika na 15 minut. W tym czasie przygotować farsz. Wymieszać ryż z majonezem, rozdrobnionym tuńczykiem, majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Następnie napełnić połówki farszem, osypać startym serem i piec w piekarniku jeszcze 10 minut.


Tagi:

ryż sery ser