Sposób przygotowania:
Pomidory nafaszerowane wieprzowiną
Pomidorom odcinamy z wierzchu czapeczki ( od strony przeciwnej do ogonka!). Wydrążamy pomidory, wnetrze posypujemy sola i obracamy je do góry nogami (dnem do góry) póki nie obciekną. Miąższ siekamy drobniutko.Siekamy czosnek i razem z miąższem smażymy na 1 łyzce oliwy.Dodajemy 3 szczypty rozmarynu i smażymy póki sie nie zagęści. dosypujemy cukier puder i smażymy jeszcze 1-2 minuty.Zdejmujemy z ognia.Teraz smażymy mięso na 1 łyżce oliwy, po 5 minutach dodajemy nasz sos, 3 szczypty bazylii i ser. Nadziewamy pomidorki naszym farszem, przykrywamy wieczkami i pieczemy 20-30 minut w temperaturze 180*C. Co 10 minut na każdego pomidorka wkraplamy 2-3 kropelki oliwy. Podajemy z ryżem na sypko i zielona sałatą.