Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pomidory prowansalskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidory i mozzarellę pokroić w dość grube plastry. Ciasto francuskie nieco rozwałkować, pokroić na kwadraty.

Pomidory prowansalskie

Składniki:

Pomidory prowansalskie

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory prowansalskie
Pomidory i mozzarellę pokroić w dość grube plastry. Ciasto francuskie nieco rozwałkować, pokroić na kwadraty. Czosnek utrzeć z solą, pieprzem i olejem. Każdy kwadrat posmarować masą czosnkową, ułożyć po plastrze pomidora, obłożyć serem i posypać ziołami prowansalskimi. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciastka, zapiekaj ok. 15 min. w temp. 180 st. C.

Tagi:

zioła ciasto