Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pomidory z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis z książki napisanej pod redakcją Anny Simon tytuł Dania z pomidorów , przepis idealny na obecną porę roku

Pomidory z dynią

Składniki:

Pomidory z dynią

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z dynią
Obierz dynię, przekrój ją i wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę grubości około 1 1/2 cm. Pomidory przekrój na krzyż, sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę,i wypestkuj. Tak otrzymany miąższ pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Szalotki oraz imbir obierz i pokrój w drobną kostkę. Boczek pokrój również w małą kostkę. Rozpuść masło lub margarynę w rondlu i podsmaż na nim pokrojony boczek. Dodaj szalotkę i duś razem do zeszklenia. Dodaj pokrojoną w kostkę dynie i duś całość pod przykryciem około 10 minut na średnim ogniu. Pomidory, pieczarki i imbir dodaj do duszonej dyni. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Dolej śmietanę i duś razem jeszcze około 5 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Umyj trybulę, osącz, oderwij listki z łodyżek, pokrój bardzo drobno i posyp duszone warzywa

Tagi:

dynia