Sposób przygotowania:
Pomysł na obiad 2
Ja swój obiad przyrządziłam za pomocą bambusowego parowaru, ale można oczywiście wszystkie produkty ugotować tradycyjnie. Na pierwszej "półce"parowaru ułożyłam umytego i podzielonego na różyczki kalafiora, a na drugiej obrane i wypłukane ziemniaki. Całość gotowałam aż do miękkości. W tym czasie pokroiłam cebulę w krążki i na niewielkiej ilości tłuszczu poddusiłam ją. Gdy kalafior był gotowy, dorzuciłam go do cebuli i podsmażałam parę minut z łyżką masła i bułką tartą. Wszystko przyprawiłam przyprawą Kamis do duszonych warzyw. Gdy ziemniaki były miękkie przełożyłam je do garnka i zrobiłam wg mojego przepisu na "gniecione ziemniaki". Do tego na patelni usmażyłam dwa sadzone jajka. Całość podajemy z kefirem. Smacznego :)