Sposób przygotowania:
Popapraniec
Białka oddziel od żółtek i ubij je z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Na końcu dodaj olej i dokładnie wymieszaj ciasto. podziel na dwie części. do jednej dodaj wiórki, do drugiej kakao. Ciasto naprzemiennie wylej na blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180C na 30-35 minut. Po ostudzeniu przekrój je na pół i skrop alkoholem. Ugotowany i przestudzony budyń utrzyj z margaryną na jednolitą masę. Na jedną część ciasta wyłóż 3/4 masy budyniowej i przykryj drugą połową ciasta. Następnie wyłóż pozostałą część masy, na niej rozsmaruj dżem. Następna warstwa to wcześniej namoczone rodzynki. Następna to wiórki kokosowe (trochę ich zostaw do późniejszej dekoracji). Wierzch polej polewą czekoladową i dodatkowo posyp jeszcze wiórkami. Podsumowując ciasto ma wyglądać tak: dolny biszkopt - masa - górny biszkopt - masa - dżem -rodzynki - wiórki - polewa.