BaBy w kuchni

BaBy w kuchni

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Porowa tarta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ostry smak pora, trochę pleśniowego sera, a do tego ciasto francuskie - i już mamy przepis na pyszny obiad :)

Porowa tarta

Składniki:

Porowa tarta

 

Sposób przygotowania:

Porowa tarta
Ciastem francuskim wyklejamy blaszkę do tarty. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną. Dorzucamy żółty ser i mieszamy dokładnie. Na ciasto francuskie dajemy farsz, czyli: podduszonego na masełku, pokrojonego w krążki pora (biała i zielona część), doprawionego solą i gałką muszkatołową. Na warstwie porowej układamy kawałki sera Gorgonzola i całość zalewamy sosem jajeczno-serowym. Pieczemy mniej więcej 20 minut w temperaturze 180 stopni.