Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Porrusalda

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Suszonego dorsza włożyć do garnka z zimną, przegotowaną wodą. Moczyć przez

Porrusalda

Składniki:

Porrusalda

 

  • 50 dag suszonego dorsza
  • 60 dag ziemniaków
  • 50 dag porów
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • sól

Sposób przygotowania:

Porrusalda
Suszonego dorsza włożyć do garnka z zimną, przegotowaną wodą. Moczyć przez całą noc. Następnie zdjąć skórę, oczyścić z ości, podzielić na płaty. Umyć pod bieżącą wodą i pokroić na 3 cm kawałki. Wszystkie warzywa umyć. Pory pokroić na kawałki. paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić  wkostkę. Czosnek oczyścić z łupin i obsmażyć na oleju. Marchewkę, pory i paprykę wrzucić do osolonego wrzątku i gotować pod przykryciem ok 15 minut. dołożyć ziemniaki i dorsza i gotować kolejne 15 minut, następnie dołożyć czosnek, pogotować 5 minut. Danie podawać na ogrzanych talerzach bezpośrednio po przygotowaniu.

Tagi:

porrusalda