misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pory w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obcinamy zielona cześć porów i zostawiamy tylko białą część, którą należy pokroić ...

Pory w cieście

Składniki:

Pory w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Pory w cieście
Obcinamy zielona cześć porów i zostawiamy tylko białą część, którą należy pokroić na 2cm kawałki. Pory gotujemy na parze (nie do zupełnej miękkości), a następnie wrzucamy na rozgrzaną margarynę i smażymy na patelni przez ok. 7 minut. Dokładamy rozkruszoną kostkę bulionową. Odstawiamy. Do porów dorzucamy wyciśnięte ząbki czosnku, całe jajko i śmietankę, sól i pieprz. Wszystko mieszamy.
Ciasto francuskie wykładamy na formę, dziurawimy widelcem i nakładamy na nie farsz. Wkładamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175stC.