Sposób przygotowania:
Porzeczkowy śmietanowiec
Masa porzeczkowa: W niedużej ilości soku mieszamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Wlewamy budyń i gotujemy chwilę krem. Lekko studzimy.
Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretki rozpuszczamy w jednej szklance wrzątku, gdy zacznie tężeć mieszamy z ubitą śmietanką.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia i obie mąki. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Przełożenie: Biszkopt- masa porzeczkowa (ciepła)- delicje- masa śmietanowa- dekoracja
Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretki rozpuszczamy w jednej szklance wrzątku, gdy zacznie tężeć mieszamy z ubitą śmietanką.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy proszek do pieczenia i obie mąki. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36.
Przełożenie: Biszkopt- masa porzeczkowa (ciepła)- delicje- masa śmietanowa- dekoracja