justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Potrawa z warzyw i makaronu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Można również do wazrwy dodać duszoną i pokrojoną drobno pigwę.

Potrawa z warzyw i makaronu

Składniki:

Potrawa z warzyw i makaronu

 

  • 2 porcje:
  • 10 dag cienkiego makaronu (nitki)
  • 15-20 dag dowolonego mięsa (gotowane, pieczone lub wędlina)
  • 400 dag mieszanych warzyw (fasola szparagowa, marchew, zielona pietruszka, młody ogórek, szczypiorek z młodą cebulką, itp.)
  • 2 łyzeczki margarayna
  • 8 dag sera
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Potrawa z warzyw i makaronu
Makaron ugotować i odcedzić, położyć na nim margarynę, fasolkę ugotować, marchew udusić i resztę warzyw surowych pokroić. Do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego, podgrzanego uprzednio włożyć makaron zmieszany z marchewką i fasolką i mięsem. Mocno podgrzać i dodać surowe warzywa. Serem posypać tuż przed podaniem, posolić.