cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Potrawka cielęca z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

potrawka z cielęciny

Potrawka cielęca z zielonym groszkiem

Składniki:

Potrawka cielęca z zielonym groszkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka cielęca z zielonym groszkiem

Mostek udusić lekko w maśle z włoszczyzną i przyprawami. Osobno ugotować zielony groszek z łyżką masła, cukrem i solą. Gdy będzie miękki, zalać go sosem z cielęciny i zagotować. Mięso pokroić w kawałki, groszek ułożyć na głębokim półmisku, obłożyć dokoła potrawką, polaną masłem i posypaną tartą bułką.