Sposób przygotowania:
Potrawka drobiowa a'la paella
Mięso oczyszczamy i kroimy w mniejsze kawałki. Nacieramy solą i pieprzem. Na rozgrzanej oliwię smażymy mięso, aż ładnie się zarumieni. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Szklimy. Następnie dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Całość chwilę smażymy. Następnie wsypujemy ryż, szczyptę soli i curry. Smażymy kilka sekund. Zalewamy dwiema szklankami wody i całość podgrzewamy do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę pomidor (z pomidora ściągamy skórkę) i dolewamy 1 szklankę wody. Gdy płyn się wchłonie dodajemy odcedzony groszek i całość chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny. Posypujemy koperkiem. Smacznego!