Sposób przygotowania:
Potrawka farmerska z indykiem i kapustą
Filet z indyka opłucz, pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż na rumiano (ok. 5 minut). Oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple. Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, a liście pokrój na kawałki. Cebulę i marchewkę potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej pozostały olej, wrzuć cebule, zeszklij. Dołóż kapustę i marchewkę. Smaż 2 minuty. Dolej bulion, zagotuj, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze 5 minut.
Na patelnię ponownie włóż mięso, mocno podgrzej. Potrawkę dopraw do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Gotowe danie udekoruj listkami natki.
Na patelnię ponownie włóż mięso, mocno podgrzej. Potrawkę dopraw do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Gotowe danie udekoruj listkami natki.