dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Potrawka farmerska z indykiem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawka z mięsem i kapustą...

Potrawka farmerska z indykiem i kapustą

Składniki:

Potrawka farmerska z indykiem i kapustą

 

  • 3 łyżki oleju
  • 40 dag fileta z indyka
  • sól
  • pieprz
  • 1 mała główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Potrawka farmerska z indykiem i kapustą
Filet z indyka opłucz, pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż na rumiano (ok. 5 minut). Oprósz solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple. Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, a liście pokrój na kawałki. Cebulę i marchewkę potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej pozostały olej, wrzuć cebule, zeszklij. Dołóż kapustę i marchewkę. Smaż 2 minuty. Dolej bulion, zagotuj, po czym zmniejsz płomień i duś jeszcze 5 minut.
Na patelnię ponownie włóż mięso, mocno podgrzej. Potrawkę dopraw do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Gotowe danie udekoruj listkami natki.