Sposób przygotowania:
Potrawka jarzynowa z kiełbaskami
Por oczyścić, podzielić wzdłuż na pół, umyć, pokroić w cienkie krążki. Seler i marchewkę umyć. Obrać pokroić na kawałki. Pomidory oczyścić, sparzyć, zdjąć skórkę, miąższ pokroić w kosteczkę.
Masło rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim por, seler i marchewkę, nie przerywając mieszania. Dodać kostki pomidorów, lubczyk i kminek. Całość podlać rosołem, zagotować, ogień zmniejszyć, gotować jeszcze 15 minut. Dodać śmietanę, wymieszać.
Do potrawki włożyć kiełbaski drobiowe, podgrzewać 5 minut bez przykrycia. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać, przed podaniem posypać potrawkę.
Masło rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim por, seler i marchewkę, nie przerywając mieszania. Dodać kostki pomidorów, lubczyk i kminek. Całość podlać rosołem, zagotować, ogień zmniejszyć, gotować jeszcze 15 minut. Dodać śmietanę, wymieszać.
Do potrawki włożyć kiełbaski drobiowe, podgrzewać 5 minut bez przykrycia. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać, przed podaniem posypać potrawkę.