malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Potrawka krewetkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to bardzo smaczne danie o naprawdę innym smaku. Czasami mam ochotę na owoce morza, a wtedy korzystam z tego przepisu.

Potrawka krewetkowa

Składniki:

Potrawka krewetkowa

 

  • 20 dag krewetek koktajlowych,
  • 20 zielonego groszku,
  • 1/2 kg schabu wieprzowego,
  • 2 woreczki ryżu,
  • 4 średnie marchewki,
  • 20 dag pieczarek,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1/2 szklanki bulion u warzywnego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki masła,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki.

Sposób przygotowania:

Potrawka krewetkowa
Schab kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem, marchewki, papryki, pieczarki kroimy w kostkę, następnie smażymy do miękkości. Ryż gotujemy na półtwardo. Krewetki przesmażamy na maśle z dodatkiem przeciśniętego czosnku, wrzucamy do reszty, dodajemy natkę, solimy, pieprzymy, wrzucamy groszek, chwilę dusimy, podajemy z ryżem.