Sposób przygotowania:
potrawka pomidorowa z ryżem z tortillą
• mięso pokroić w kostkę przyprawić, obsmażyć na patelni,
• dodać ryż i jeszcze chwilę smażyć, następnie wlać bulion, pomidory z puszki,
• dodać salsę pomidorową i pastę z kolendry
• dusić pod przykryciem do wchłonięcia płynu, często mieszając,
• dodać osączone warzywa z puszek i pokrojoną w kostkę marchew i paprykę,
• przyprawić i jeszcze chwilę trzymać na ogniu i mieszać,
• tortillę podgrzać na patelni, pokroić w trójkąty,
• potrawkę ryżową rozłożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki,
• podawać z tortillą
• dodać ryż i jeszcze chwilę smażyć, następnie wlać bulion, pomidory z puszki,
• dodać salsę pomidorową i pastę z kolendry
• dusić pod przykryciem do wchłonięcia płynu, często mieszając,
• dodać osączone warzywa z puszek i pokrojoną w kostkę marchew i paprykę,
• przyprawić i jeszcze chwilę trzymać na ogniu i mieszać,
• tortillę podgrzać na patelni, pokroić w trójkąty,
• potrawkę ryżową rozłożyć na talerze, posypać posiekaną natką pietruszki,
• podawać z tortillą