Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Potrawka wołowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 371

Mięso i jarzyny ugotować w małej ilości lekko posolonej wody, po czym odcedzić i zemleć

Potrawka wołowa

Składniki:

Potrawka wołowa

 

  • 30 dag chudej wołowiny bez kości

 

 

  • po pół małej marchewki i pietruszki

 

  • po ćwiartce ma­łego pora i selera

 

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka wołowa
Mięso i jarzyny ugotować w małej ilości lekko posolonej wody, po czym odcedzić i zemleć w maszynce do mięsa, przełożyć do rondla, dodać masło, mąkę, 3-4 łyżki wywaru i pieprz. Podgrzewać mieszając, aż składniki się połączą. Podawać z ziemniakami.