misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Potrawka wołowo-wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybkie i smaczne danie z mięsem....

Potrawka wołowo-wieprzowa

Składniki:

Potrawka wołowo-wieprzowa

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka wołowo-wieprzowa
Boczek pokroić w kostkę, umytą marchewkę oraz cebulę i czosnek obrać i posiekać. Na oliwie podsmażyć boczek z warzywami, dołożyć mielone mięso i, mieszając, smażyć około 10 minut. Wlać sok pomidorowy i wino, dodać liść laurowy. Dusić na małym ogniu 30 minut. Przyprawić pieprzem, solą i bazylią, wymieszać. Podawać z makaronem.

Tagi:

wołowina