Sposób przygotowania:
Potrawka z baraniny z ziemniakami
Mięso pokrajać na kawałki, obtoczyć w mace i zrumienić na tłuszczu w rondla o grubym dnie, następnie dodać pokrajane cebule i również dobrze przyrumienić.
Mięso zalać tak, aby woda je przykryła, dodać roztarty ze solą czosnek, tymianek, liść laurowy, sól, kilka ziaren pieprzu, gotować przynajmniej 90 minut.
Dodać obrane, opłukane i pokrojone ziemniaki na grube plastry i w razie potrzeby dodać trochę wody, gotować jeszcze z 30 minut.
Podawać potrawkę na gorącym półmisku, posypane posiekaną nacią pietruszki.
Mięso zalać tak, aby woda je przykryła, dodać roztarty ze solą czosnek, tymianek, liść laurowy, sól, kilka ziaren pieprzu, gotować przynajmniej 90 minut.
Dodać obrane, opłukane i pokrojone ziemniaki na grube plastry i w razie potrzeby dodać trochę wody, gotować jeszcze z 30 minut.
Podawać potrawkę na gorącym półmisku, posypane posiekaną nacią pietruszki.