Sposób przygotowania:
potrawka z brukselką
1.mięso gotujemy w wodzie z włoszczyzną i solą przez 30 min,
2.po czasie mięso wyjmujemy do ostygnięcia, włoszczyznę usuwamy,
3.do gotującej się wody dodajemy oczyszczoną brukselkę,
4.marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki dodajemy do brukselki,
5.z mięsa usuwamy kość i kroimy w kostkę dodajemy do garnka,
6.całość potrawki przyprawiamy i gotujemy kolejne 20 min,
7.koncentrat mieszamy ze śmietaną, dodajemy do potrawki,
8.mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody i również dodajemy,
9.na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek,
2.po czasie mięso wyjmujemy do ostygnięcia, włoszczyznę usuwamy,
3.do gotującej się wody dodajemy oczyszczoną brukselkę,
4.marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki dodajemy do brukselki,
5.z mięsa usuwamy kość i kroimy w kostkę dodajemy do garnka,
6.całość potrawki przyprawiamy i gotujemy kolejne 20 min,
7.koncentrat mieszamy ze śmietaną, dodajemy do potrawki,
8.mąkę mieszamy z małą ilością zimnej wody i również dodajemy,
9.na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek,