Sposób przygotowania:
Potrawka z buraków
Ryż ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Ziemniaki obrać, umyć, a następnie pokroić w plasterki. Pokrojone ziemniaki gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Buraki umyć, a następnie ugotować. Ugotowane buraki obrać i pokroić również w plasterki. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenie nie szczypała w oczy i pokroić na paseczki. Ząbek czosnku obrać, przemyć, przecisnąć przez praskę. Pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki, buraki, cebulę oraz czosnek wymieszać dokładnie, ale delikatnie ze sobą. Boczek pokroić na niedużą kostkę i również podsmażyć na patelnię, a później dodać do reszty składników. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a na koniec posypać umytą i posiekaną natką pietruszki. Potrawkę podawać razem z ugotowanym wcześniej ryżem.