Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Potrawka z cielęciny z sosem i agrestem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Umyć, oczyścić, opłukać mostek, ugotować z włoszczyzną. Przecedzić trochę

Potrawka z cielęciny z sosem i agrestem

Składniki:

Potrawka z cielęciny z sosem i agrestem

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z cielęciny z sosem i agrestem
Umyć, oczyścić, opłukać mostek, ugotować z włoszczyzną. Przecedzić trochę rosołu, włożyć masło, wsypać agrest. gdy się ugotuje rozbić mąką i żółtkami, zalać mostek. Zamiast agrestu można dodać kilka łyżek śmietany i kilka plasterków cytryny a nie dawać żółtek. Sos będzie wówczas biały i kwaśny.

Tagi:

przecedzić