Sposób przygotowania:
Potrawka z drobiu
Kurczaka oczyścić, umyć, podzielić na połówki, lub ćwiartki, zalać niewielką ilością gorącej wody i gotować.
Warzywa umyć, obrać opłukać dodać do gotującego się kurczaka. i razem ugotować.
Ugotowany kurczak oddzielić od kości i pokroić w kawałki.
Warzywa wyjąć z wywaru.
Śmietanę rozmieszać z mąką, rozprowadzić niewielką gorącego wywaru, wlać do wywaru, dodać pokrojone kurczaki, pokrojoną w plasterki marchewkę, margarynę, doprawić do smaku sola i zagotować.
Przed podaniem dodać umytą, drobno pokrojoną zieloną pietruszkę i koperek.
Warzywa umyć, obrać opłukać dodać do gotującego się kurczaka. i razem ugotować.
Ugotowany kurczak oddzielić od kości i pokroić w kawałki.
Warzywa wyjąć z wywaru.
Śmietanę rozmieszać z mąką, rozprowadzić niewielką gorącego wywaru, wlać do wywaru, dodać pokrojone kurczaki, pokrojoną w plasterki marchewkę, margarynę, doprawić do smaku sola i zagotować.
Przed podaniem dodać umytą, drobno pokrojoną zieloną pietruszkę i koperek.