Sposób przygotowania:
Jesienna potrawka z dynią
Polędwicę umyć,oczyścić z błon, osuszyć i pokroić w kostkę. Przesmażyć na maśle z dodatkiem oliwy, przełożyć do garnka o grubszym spodzie, włożyć gałązkę rozmarynu, liście laurowe, ziele angielskie, podlać winem, chwilę odparować i dusić na małym ogniu. W międzyczasie zeszklić na maśle cebulę pokrojoną w pólkrążki, razem z wyciśniętym czosnkiem. Dołozyć do mięsa w garnku, dodać marchewkę z groszkiem i świeżą kukurydzę obraną wprost z kolby, wymieszać i podlać odrobiną wody. Dusić 10 minut i dodać łyżkę suszonych grzybów, a potem także pokrojone pomidory. Dynię hokkaido wyszorować i pokroić w kostkę, pomijając oczywiście miąższ z pestkami. Jeśli to jest inna dynia należy ją obrać. Wrzucić na patelnię, na rozgrzane masło z odrobiną oliwy, przesmazyć, potem podlać wodą i dusić. Doprawić curry i dodać do garnka z resztą składników, wymieszać, dusić jeszcze 10-15 minut na małym ogniu. Na koniec dodajemy ser topiony pokrojony w drobną kostkę i mieszamy dokładnie. Gdy ser się roztopi potrawę dosolić, doprawić papryką, podlać wodą lub ewentualnie mlekiem, po 10 minutach zestawić z ognia, podawać ze świeżym pieczywem.