Sposób przygotowania:
Potrawka z kaczki z kapustą, pieczarkami
Pierś z kaczki myjemy, obieramy ze skóry i kostek oraz kroimy w kosteczkę. Cebulę także kroimy w kosteczkę. Mięso wraz z cebulą podsmażamy na patelni (ok. 15-20 minut). Pieczarki kroimy w półplasterki, a paprykę marynowaną w kosteczkę, dodajemy wszystko na patelnię i podsmażamy. Marchewkę oraz korzeń pietruszki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Kapustę kiszoną płuczemy pod wodą i rozdrabniamy na mniejsze części, następnie dodajemy ją również na patelnię. Dodajemy do wszystkiego koncentrat pomidorowy i podlewamy wodą. Wkładamy ziele angielskie oraz listek laurowy i poprawiamy solą i pieprzem. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy potrawę i w razie potrzeby podlewamy jeszcze wody, ale nie konsystencja nie może być "wodnista". Pod koniec duszenie dodajemy paprykę i doprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z ryżem bądź zjadamy z chlebkiem. Smacznego!
Konczi
-Natka-
można tak powiedzieć! :) dziękuję!