Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka (bez śmietany)
Do garnka wlewamy wodę i gotujemy pierś z kurczaka, po 20 minutach od zagotowania dodajemy pół łyżki słodkiej papryki i trochę soli.
Gotujemy mięso do miękkości. Studzimy. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki. W drugim garnku zagotowujemy wodę (około 2,5-3l), wrzucamy pietruszkę, a po kilku minutach pokrojoną w plasterki lub półplasterki marchewkę.
Gdy marchewka będzie miękka dodajemy kawałki mięsa, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Na koniec zagęszczamy rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody mąką ziemniaczaną, a po ponownym zagotowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Ja podałam z kaszą jęczmienną, ale pasuje każda inna, makaron czy ziemniaki.
Gotujemy mięso do miękkości. Studzimy. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki. W drugim garnku zagotowujemy wodę (około 2,5-3l), wrzucamy pietruszkę, a po kilku minutach pokrojoną w plasterki lub półplasterki marchewkę.
Gdy marchewka będzie miękka dodajemy kawałki mięsa, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Na koniec zagęszczamy rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody mąką ziemniaczaną, a po ponownym zagotowaniu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Ja podałam z kaszą jęczmienną, ale pasuje każda inna, makaron czy ziemniaki.