szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

potrawka z kurczaka i dzikiego ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna potrawka z kurczaka i dzikiego ryżu

potrawka z kurczaka i dzikiego ryżu

Składniki:

potrawka z kurczaka i dzikiego ryżu

 

Sposób przygotowania:

potrawka z kurczaka i dzikiego ryżu
Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić obraną i drobno pokrojoną cebule, podsmażyć razem z mięsem .Przełożyć do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe ,paprykę słodką i ziele angielskie, przykryć i dusić na wolnym ogniu ok 40 minut.Paprykę umyć, oczyścić z nasion,pokroić w paski.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,pokroić w kostkę i zmiksować. Kiedy mięso będzie na wpół miękkie, dodać paprykę i pomidory.Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, usmażyć na łyżce roztopionego masła.Śmietanę zahartować,dodać do zupy, zagotować.Kiedy mięso będzie miękkie, dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy, zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.Ryż ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu,dodać do potrawy i dokładnie wymieszać.Posypac natką.