Sposób przygotowania:
Potrawka z parówek i pieczarek.
Pieczarki oczyścić i pokroić na talarki jak również parówki(bez folii).Margarynę do smażenia rozpuścić w garnku tak z pół kostki,
a potem wrzucić pieczarki i wędlinę do obsmażenia,potem dać po-
-krojone na drobne kawałki cebule i zrumienić.Zalać litrem wody i
dać kość wołową na gulasz,oraz 3 listki laurowe i kilka kulek ziela
angielskiego oraz 3 kostki bulionu i dusić pod przykrywką.Później
dać koncentrat pomidorowy ze słoiczka-3-4 łyżki oraz jedną nieca-
-łą pasty węgierskiej i garstkę ziół do smaku.Podgotować jeszcze
trochę,a potem zrobić zawiesinę z mąki i 1/4 wody zimnej i zatrzepać widelcem i dodać do gulaszu.Kość wyjąć i obrać z mięsa,a te dodać do gulaszu.Podawać na kolację.
a potem wrzucić pieczarki i wędlinę do obsmażenia,potem dać po-
-krojone na drobne kawałki cebule i zrumienić.Zalać litrem wody i
dać kość wołową na gulasz,oraz 3 listki laurowe i kilka kulek ziela
angielskiego oraz 3 kostki bulionu i dusić pod przykrywką.Później
dać koncentrat pomidorowy ze słoiczka-3-4 łyżki oraz jedną nieca-
-łą pasty węgierskiej i garstkę ziół do smaku.Podgotować jeszcze
trochę,a potem zrobić zawiesinę z mąki i 1/4 wody zimnej i zatrzepać widelcem i dodać do gulaszu.Kość wyjąć i obrać z mięsa,a te dodać do gulaszu.Podawać na kolację.