marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Potrawka z parówek i pieczarek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki wraz z parówkami zesmażyć na tłuszczu,potem dać cebulę skrojoną.Zalać wodą,dodać kolejne składniki i dusić.Na koniec zawiesić mąką

Potrawka z parówek i pieczarek.

Składniki:

Potrawka z parówek i pieczarek.

 

  • 1/2 parówek,
  • 30 deko pieczarek,
  • 2 średnie cebule,
  • koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżka pasty węgierskiej,
  • 1 kość ogonowa wołowa,
  • 3 kostki bulionetek,liść laurowy i ziele angielskie,
  • margaryna do smażenia,
  • sól,garstka ziół(bazylia,tymianek),
  • mąka z wodą na zawiesinę.

Sposób przygotowania:

Potrawka z parówek i pieczarek.
Pieczarki oczyścić i pokroić na talarki jak również parówki(bez folii).Margarynę do smażenia rozpuścić w garnku tak z pół kostki,
a potem wrzucić pieczarki i wędlinę do obsmażenia,potem dać po-
-krojone na drobne kawałki cebule i zrumienić.Zalać litrem wody i
dać kość wołową na gulasz,oraz 3 listki laurowe i kilka kulek ziela
angielskiego oraz 3 kostki bulionu i dusić pod przykrywką.Później
dać koncentrat pomidorowy ze słoiczka-3-4 łyżki oraz jedną nieca-
-łą pasty węgierskiej i garstkę ziół do smaku.Podgotować jeszcze
trochę,a potem zrobić zawiesinę z mąki i 1/4 wody zimnej i zatrzepać widelcem i dodać do gulaszu.Kość wyjąć i obrać z mięsa,a te dodać do gulaszu.Podawać na kolację.

Tagi:

zioła