Sposób przygotowania:
Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa i mięso.
Po kilku minutach przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i przesmażamy, dokładamy do garnka. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, wlewamy wodę z mąką i zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa i mięso.
Po kilku minutach przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i przesmażamy, dokładamy do garnka. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, wlewamy wodę z mąką i zagotowujemy.