kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną potrawkę z czerwoną papryką. Przygotowana z piersi kurczaka z dodatkiem papryki i pieczarek. Polecam na obiad.

Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i cebulę kroimy w kostkę, czosnek w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone warzywa i mięso.
Po kilku minutach przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i przesmażamy, dokładamy do garnka. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, wlewamy wodę z mąką i zagotowujemy.
Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
Obrane ze skórki pieczarki kroimy na mniejsze części.
Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
Na rozgrzanym oleju smażymy paprykę, mięso, cebulę i czosnek.
Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
Przesmażone warzywa i mięso wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Potrawka z piersi kurczaka z papryką i pieczarkami
Do garnka z mięsem i warzywami przekładamy smażone pieczarki.

Tagi:

danie mięso