Sposób przygotowania:
Potrawka z warzywami i ryżem.
Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu. Pieczarki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w plasterki. Podobnie kroimy cebulę. Na patelni rozgrzewamy olej ok 1 łyżkę i podsmażamy na nim pieczarki z cebulą. Po ok 8 min podsmażania dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i boczek, oraz pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę. Smażymy wszystko przez ok 10 min, następnie dodajemy groszek (należy go wcześniej przelać zimną wodą i odsączyć), ryż i zalewamy całość rosołem, doprawiamy przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia.Następnie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku do momentu roztopienia się sera. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.