Sposób przygotowania:
Potrawka z żołądków drobiowych
Żołądki dokładnie umyć i osuszyć. Cebulę po obraniu pokroić w półplasterki, cukinię na cztery paski a następnie w plastry. Pomidory i papryczki pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć, po czym dodać cebulę i cukinię i dalej smażyć do zrumienienia. Gdy te składniki się podsmażą dodać pokrojone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i papryczki oraz sos chili, wodę i przyprawy. Dusić pod przykryciem do miękkości żołądków. Na koniec dodać odcedzony groszek z marchewką i zagotować. Podczas duszenia zrobi się z serka kremowy sos, więc nie będzie potrzeby go dodatkowo zagęszczać. Podawać np. z makaronem.
gusia1000
Henia
Henia
zewa
Heniu przyznam, że ja żołądki lubię najbardziej właśnie z warzywami. Ale oczywiście to kwestia gustu. A tak w ogóle to mieliśmy ubaw ze starszego syna, bo nie lubi żołądków. A te z warzywami zajadał aż mu się uszy trzęsły i dopiero potem powiedziałam co jadł, hi, hi.
kołczu
zewa
To smacznego :)