migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pożywna zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pożywna i rozgrzewająca zupka fasolowa z dodatkiem wędzonego boczku i majeranku. Takie zupki bardzo lubię.

Pożywna zupa fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pożywna zupa fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Pożywna zupa fasolowa
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Bulion zagotować. Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w drobna kostkę. Gdy bulion się zagotuje dodac fasolę, boczek, cebulę i przyprawy (ze solą uważać boboczek jest słonawy). Wszysyko gotować aż groch bedzie prawie miękki wtedy dodać ziemniaki i marchewkę. Gotować az warzywa będą miękkie.
Pożywna zupa fasolowa
Etap 1 Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie.
Pożywna zupa fasolowa
Etap 2 Boczek pokroić w drobną kostkę.
Pożywna zupa fasolowa
Etap 3 Gdy bulion się zagotuje dodac fasolę, boczek, cebulę i przyprawy
Pożywna zupa fasolowa
Etap 4 Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę.

Tagi:

fasola