Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pożywna zupa z czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa, która smakuje mojej rodzinie. Połączenie fasoli, ziemniaków i makaronu.

Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Składniki:

Pożywna zupa z czerwonej fasoli

 

  • 3 sztuki ziemniaki,
  • 1 sztuka marchewka,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 1 puszka czerwona fasola,
  • 2-3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 sztuka cebula,
  • 20 dag cienka kiełbasa,
  • 2 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku papryka ostra Prymat,
  • do smaku papryka słodka Prymat,
  • posiekana zielenina,
  • 1 opakowanie makaron

 

Sposób przygotowania:

Pożywna zupa z czerwonej fasoli
W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli. Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę. Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy. Do zupy dodać pozostałą fasolę. Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę. Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.